Hem
Tjänster
Om
Blygsamma rader
Kontakt
Recension "Anything goes" VK 140528
Gospelkonsert med Samuel Ljungblahd 140329
Körturné tillsammans med Anna Stadling april 2013
Recension "I decembernatten" VK 121206
Recension "I decembernatten" VF 121203
Recension "Älskade barn" ur tidningen Spira 120209
Älskade barn. Mellanbygden 111228
Grace Gospel - Elvisturné. Västerbottenskuriren 100325
Premiär "I hetaste laget" 120204. Västerbottenskuriren

Kylig premiärkväll i hetaste laget
 
Publicerad 6 februari 2012 kl 06.29 , Uppdaterad 6 februari 2012 kl 09.03

I lördags var det stor galapremiär i Robertsfors.
Om det var ett genidrag att ge Marilyn Monroe filmrollen i den amerikanska succé komedin I hetaste laget från 1959 så var det lika smart att låta Petra Falk gestalta samma roll i Robertsfors musiksällskaps musikalversion på filmen.
Under ett års tid har amatörgänget repeterat på musikalen I hetaste laget.
Musikalen inleds som filmen med att Joe och Jerry blir vittne till ett gangstermord i Chicago under 30-talet. För att undkomma att själva bli mördade slår de två musikerna följe med en damorkester utklädda till just damer. I den amerikanska komedin spelas Joe och Jerry av Tony Curtis och Jack Lemmon. I Robertsfors är det Anders Nyberg och Tomas Nestander som får dra på sig strumpbyxorna och perukerna. Filmen och musikalen utvecklas sedan till vad som närmast kan likna en fars. Skillnaden är att i Robertsfors musiksällskaps version läggs mer tonvikt på de musikaliska inslagen.
- Jag har haft god hjälp av Petra Falk. För att få ihop hela föreställningen så har vi valt att samarbeta. Jag har stått för regin och Petra har jobbat med musiken, säger Åsa Lundström, regissör.
Oskyldigt sexig
Petra Falk har också huvudrollen i musikalen. Hennes gestaltning av Sugar är lika oskyldigt sexig som Marilyn Monroes. Det som möjligen saknas är den halvtunna spruckna sångrösten. Petra Falk sjunger mycket bättre och med klarare stämma. Anders Nyberg och Tomas Nestander som Josephine och Daphne var i början lite trevande. Kanske det berodde mest på premiär nerverna. För en halvtimme in i föreställningen ägdes scenen av de två utklädda herrarna.
I topp
Robertsfors musiksällskap som i mer än 40 år har levererat storstilade musikalversioner i amatörtappning brukar ofta få mest beröm för uppsättningarna av My fair lady, Teaterbåten, Anne och Sound of music som gjordes i slutet av 80-talet och början av 90-talet.
Årets musikal borde hamna i topp av dessa. Mest på grund av att man låtit ett handfull av de mest kompetenta skådespelarna ta plats på scen.
 
Allan Fjällström
Ursprunglig webbadress: http://www.vk.se/571056/kylig-premiarkvall-i-hetaste-laget